Migrän

Hej på er! Det var jättekul att ha Johanna här i onsdags på kvällen, hon hade med lite vin och jag fixade räkpaj och sallad. Lika roligt som alltid att catcha upp!
Men så i går slog min migrän till, värre än på flera år. Som tur hann jag åtminstone få i Adde lunch och lägga honom för hans tupplur innan den slog till så pass att jag var tvungen att lägga mig ner, men sedan låg jag där resten av dagen i mörkret, blundade och försökte att inte röra på huvudet. Wiktor satte sig som tur i bilen och körde hem från jobbet så fort Adde vaknade från sin tupplur, för ett tag var jag rädd att jag inte skulle klara av att gå upp och hämta Adde från sängen ens. Jag lyckades med det, men jag tyckte synd om honom som hade en mamma som knappt kunde hålla upp ögonen och bara låg på soffan. Han var så klart hungrig när han vaknade och man känner sig som en väääldigt (not!) bra mamma när man snabbt stiger upp och kallsvettig går till köket, tar en banan, snabbt tinar bröd ur frysen (har bakat frallor som jag fryst in) och sedan ställer på soffbordet och säger: "Här, ät det här!" Sedan snabbt tillbaka i liggande läge. Men jag var verkligen glad över att han kan äta en banan så där bara och knapra i sig en fralla, annat hade det varit för några månader sedan – så tur i oturen.
I dag är läget som tur ok, men som alltid med migrän har jag efterdyningar av värken så helt på topp känner jag mig inte. Men ska försöka åka i väg till musiklekis med Adde i alla fall, vi ska göra oss i ordning så småningom och gå ut till bussen.
Men så där annars då? Jo, man kan ju konstatera att det är fredag, yes! Hur ska ni fira det?
1 kommentar
Ninas corner

Migrän är verkligen bland det jobbigaste som finns. Numera har jag sällan migrän sedan jag bytte jobb och dessutom bytt till vegetarisk/vegansk kost, och det tackar jag högre makter för. Ett tag hade jag migrän typ varannan vecka. Inte kul att smsa chefen och säga: "jaha, nu är det dags igen..." hu.

Ja, fredag idag! Underbart! Jag ska nog fira det med något chokladigt tror jag. Eller kanske en god äppelpaj. :D

Svar: Det har du helt rätt i, man blir helt handikappad när den slår till :/ Min har också minskat de senaste åren, och jag har inte tänkt på det men kanske det beror på att jag äter mest vegetariskt nu för tiden. Det måste ha varit otroligt jobbigt när du hade det så ofta! :/ Tur att du har det sällan nu för tiden! <3
Äppelpaj och något chokladigt låter som det perfekta fredagsfirandet! :D
Evelina Wilson