Lyckligt lottad

Det har varit en bra fars dag hittills – lugn, och snart ska vi fixa god mat till middag och så blir det en paj med lemon curd och maräng framför Stranger Things 2 när Adde somnat. Det går långsamt att kolla på serien när det blir max ett avsnitt/kväll, men samtidigt drar vi ju ut på det roliga då, även om jag gärna hade kollat allt i ett kör.
Jag är väldigt tacksam i dag över att ha den man jag har, att Adde har den pappa han har – den bästa möjliga! Innan Adde föddes talade vi en hel del om hur vi ville ha det hemma, och det viktigaste var att vi båda ville vara lika mycket förälder åt Adde, vilket konstigt nog fortfarande inte alltid känns som en självklarhet. Vi ville se till så att Adde inte skulle ha någon skillnad vilken av oss föräldrar han är hemma med, umgås med, tröstas av, nattas av eller tas om hand av. Vi ville att vi båda skulle ha koll på hur saker funkar. För det behövs det att båda är närvarande från början – och att vi som mammor låter papporna vara pappor. Jag är glad över att det känns som att vi fått den vardag vi ville ha då, och att det redan från början kändes som en självklarhet att dela på föräldrarollen. Som exempel var Adde två veckor gammal när jag kunde gå ett par timmar på stan för mig själv och handla – Wiktor var hemma och fick tid att bonda på tuman hand med Adde (vilket jag tror är viktigt om båda ska få möjlighet att vara föräldrar på lika villkor).
Jag vill inte ha ett föräldraskap där den ena står med en pekpinne och instruerar hur barnet ska skötas, eller att jag ska behöva oroa mig när jag är borta över om de klarar sig där hemma, båda ska vara lika mycket förälder och vi ska vara på samma nivå – vi gör inte alltid på samma sätt, långt ifrån, men var och en har hittat ett sätt som funkar. Och tillsammans kompletterar vi varandra också som föräldrar, och det är jag tacksam över. 
 
 
Glöm inte att klicka på hjärtat här nedan ifall du gillar inlägget! Tack! <3
att ha barn familj familjeliv farsdag föräldrar mammaliv pappaliv
1 kommentar
Tessie - Fotograf

Jag ramlade in här efter ha klickat mig runt på olika bloggar. Super härlig och inbjudande blogg måste jag säga att du har! :)