Känslan av att vilja för mycket

Det var en kul eftermiddag och kväll i går på Ledarskapsakademins alumnträff. Först hade vi en föreläsningsdel där Calle Haglund, Ingrid Biese och Robert Silén pratade (se min Instastory). Tema för dagen var att byta karriär i livet, eller att börja jobba på sina egna villkor. Det är något som jag själv går runt och funderar väldigt mycket på just nu när jag är hemma med Adde, och jag känner mig väldigt delad på många sätt.
Ena sidan vill så klart fokusera på att ta hand om Adde, jag vill inte sätta honom på dagis ännu, och den andra är rädd att jag förstör alla mina chanser till att ha en karriär eller ens något som liknar en karriär genom att fortsätta vara hemma ännu ett tag. Därför funderar jag mycket på olika sätt att jobba, olika sätt att ha en inkomst och så det gamla vanliga: drömmar för framtiden, vad är viktigt, vad vill jag? Det som kan verka klyschigt men sällan känns helt självklart för en, trots att det kanske borde vara enkelt att veta.
Samtidigt känner jag att jag vill så otroligt mycket, för mycket och gärna allt på en gång. Jag har ofta en känsla av att livet rusar förbi, att så stor del redan rusat förbi och eftersom ingen vet om man finns kvar i morgon måste allt ske nu, jag måste veta nu – för tänk om jag inte har så mycket tid kvar? Lite negativt tänkesätt på ett sätt, jag vet, men så känns det många gånger. Jag vill skriva, jag vill forska mer inom medicinhistoria och göra en massa mer utav det och så ena stunden vill jag öppna café/trädgårds-/inredningsshop, eller göra något annat av mitt trädgårdsintresse, starta nätbutik igen – med inom vad?
Känner någon av er igen er?
Ingrid Biese berättade om kvinnor och män som har valt att byta karriär, bytt sätt att jobb på – opting out, som det heter på engelska. Hon forskar i det och valde själv att byta från en karriär inom affärsvärlden till en inom den akademiska. Jätteintressant! Det kom upp väldigt många genusfrågor också: hur vi ofta låter oss styras av vad vi känner att omvärlden förväntar sig av oss. Jag hade sedan turen att få sitta bredvid henne under middagen, så jag fick möjligheten att fortsätta tala lite om ämnet med henne. Hon har en blogg som jag satt och läste inlägg efter inlägg i på bussen hem, så kolla in den, den heter the opting out blog, och där finns många intressanta och välskrivna inlägg.
 
 
 Glöm inte att klicka på hjärtat här nedan ifall du gillar inlägget! Tack! <3
Följ mig på Facebook HÄR!
1 kommentar
Nana

Ja, du kan tro at jeg kender følelsen af at ville en masse forskelligt - og gerne på én gang. For 6 år siden fik jeg en kronisk sygdom, og siden har jeg taget det hele lidt mere med ro. Det er jeg simpelt hen nødt til. Og det er på mange måder rart. (Men jeg ville altså hellere være rask!)
Jeg tænker også en del på om ikke arbejdsmarkedet er ved at ændre sig, så at flere vil arbejde hjemmefra og bestemme mere selv. Til gengæld vil der måske være færre der har et fast job og en fast indtjening. Det kan jeg se en masse fordele - men også nogle ulemper - ved.
Jeg vil kikke ind på Opting-out-bloggen :-)
Hav en god dag - med lidt af det hele!