Fiskars bruk

 
Dagarna flyger i väg den här veckan, särskilt eftersom jag har ett frilansuppdrag som jag jobbar med när Adde sover på dagarna. Jag tar emot olika typer av frilansuppdrag, allt från att skriva artiklar i tidningar till att renskriva arkivmaterial och korrekturläsa texter. Innan jag blev mammaledig jobbade jag ju som förlagsredaktör, så det känns roligt och givande att kunna ta emot sådana uppdrag som jag är bra på och intresserad av.
 
I söndags gjorde vi en utflykt till Fiskars bruk för att se julbelysningen där. Vid lunch hämtade jag min mamma från tåget, och strax därefter kom min syster tillbaka från sin kompis och då packade vi alla in oss i bilen och for dit.
 
 
Vädret var ruggigt, men det var en lyckad utfärd. Vi gick omkring en stund och tittade på julbelysningen, tittade i de små butikerna och tog det ganska så lugnt.
 
 
Fiskars bruks huvudbyggnad, som syns i bakgrunden på bilden, hör till en av de finaste herrgårdarna i Finland om ni frågar mig.
 
 
När det blev mörkt, vilket det ju blir väldigt tidigt nu, såg belysningen riktigt häftig ut. Men det började bli kallt då också, och sedan började det regna. Så då sökte vi oss in till ...
 
 
... Karis och avslutade utflykten med pizza där. Det är roligt att se i vilken grad Adde är med, även om han har varit det ganska länge nu redan, men ibland slår det mig lite extra att han verkligen inte är någon baby längre, utan börjar kännas riktigt stor (stor i småbarnsmått). Han vill helst gå själv, så han fick promenera en hel del med oss i Fiskars – jag blir ibland förvånad över hur långt och länge han orkar gå. Han är jätteintresserad av allt runtomkring honom, och på pizzerian gick han och hälsade på folk vid ett annat bord och ställde sig och ville titta på när personalen bakade pizzorna. Det är verkligen full fart nu och har varit det den senaste tiden, och det är kul!
 
0 kommentarer