50 hektar trädgård och konstiga blickar

I går kände jag verkligen att vi borde bo längre söderut, bara lite, så att trädgårdssäsongen skulle vara ens lite längre. Den är alldeles för kort för mig här. Det blir nästan lite tjockt i halsen när jag står där ute nu och längtar till nästa trädgårdssäsong som är så långt borta. Som liten drömde jag om att flytta till England och skaffa en herrgård där med en stooor trädgård – trädgården var det viktigaste. Jag var kanske 12 eller 11 år då jag sa till min mormor: "Jag ska ha en trädgård som är 50 hektar stor!" Och mormor undrade hur i all sin dar jag skulle ha tid att sköta om den. "Men jag älskar ju att jobba i trädgården, klart jag hinner! Och annars anställer jag en trädgårdsmästare som kan hjälpa till", blev mitt svar.
I går tog jag med mig Adde ut och rensade lite här och var där det hunnit dyka upp mer ogräs trots det kalla vädret. Vi hämtade löv också från träddungen en bit bort. Enligt allemansrätten får man ju inte bryta av granris annat än på egen mark (om jag förstått det rätt?) så i brist på granris har jag samlat och samlat en massa löv som jag täcker rabatten med.
Men blickarna jag får av förbipasserande när jag står där dubbelvikt i dikesrenen och krafsar ihop en massa döda slippiga blöta löv med risk för att få med en och annan hundskit också (har inte hänt ännu), den är smått obetalbar, haha. I går var jag tvungen att förklara mig för en kvinna som gick förbi och hon såg först ut som att hon inte tänkte våga titta på mig ens när jag hälsade och skrattande började förklara vad jag skulle ha löven till. Hon fortsatte bara gå och ropade över axeln som svar: "Ja, jag funderade för mig själv att vad sysslar du med egentligen?" (Se mer om det här på min Instastory.)
Det är stunder som dessa som jag önskar att jag fortfarande bodde på en gård med egen skog bakom husknuten att samla granris i (är uppvuxen på ett sådant ställe). Men vad gör man inte för sina älskade blommor? De kommer att klara vintern nu i alla fall och blomma lika vackert nästa sommar – eller ännu vackrare – och det är värt ganska stora uppoffringar om ni frågar mig.
 
 
Glöm inte att klicka på hjärtat här nedan ifall du gillar inlägget! Tack! <3
trädgård trädgårdstankar
0 kommentarer