Inför helgen

 
På lördag firar vi lilla jul i Svenskfinland. I vår familj har det alltid varit en speciell dag och en av mina favoritdagar på året, så jag försöker fixa allt pynt klart tills dess. Med andra ord har jag och Adde en dag på stan i dag där vi jagar det sista pyntet, en del mat till helgen och senare ska vi möta Wiktor för att handla en julgran.
 
Jag har haft svårt att hinna med bloggen hittills den här veckan, och det kommer att vara likadant några dagar till tyvärr. Jag kommer troligen inte att uppdatera lika mycket nu den kommande veckan, men jag försöker få in ett inlägg nu och då åtminstone. Jag måste fokusera på att få frilansuppgifterna klara till deadline nästa vecka och så måste jag fokusera på mina skrivprojekt för att komma framåt så mycket som jag behöver få dem framåt, plus hinna umgås med Adde och Wiktor och njuta av advent samtidigt :)
 
Ha en riktigt fin fortsättning på er dag, kram på er!
2 kommentarer

Fiskars bruk

 
Dagarna flyger i väg den här veckan, särskilt eftersom jag har ett frilansuppdrag som jag jobbar med när Adde sover på dagarna. Jag tar emot olika typer av frilansuppdrag, allt från att skriva artiklar i tidningar till att renskriva arkivmaterial och korrekturläsa texter. Innan jag blev mammaledig jobbade jag ju som förlagsredaktör, så det känns roligt och givande att kunna ta emot sådana uppdrag som jag är bra på och intresserad av.
 
I söndags gjorde vi en utflykt till Fiskars bruk för att se julbelysningen där. Vid lunch hämtade jag min mamma från tåget, och strax därefter kom min syster tillbaka från sin kompis och då packade vi alla in oss i bilen och for dit.
 
 
Vädret var ruggigt, men det var en lyckad utfärd. Vi gick omkring en stund och tittade på julbelysningen, tittade i de små butikerna och tog det ganska så lugnt.
 
 
Fiskars bruks huvudbyggnad, som syns i bakgrunden på bilden, hör till en av de finaste herrgårdarna i Finland om ni frågar mig.
 
 
När det blev mörkt, vilket det ju blir väldigt tidigt nu, såg belysningen riktigt häftig ut. Men det började bli kallt då också, och sedan började det regna. Så då sökte vi oss in till ...
 
 
... Karis och avslutade utflykten med pizza där. Det är roligt att se i vilken grad Adde är med, även om han har varit det ganska länge nu redan, men ibland slår det mig lite extra att han verkligen inte är någon baby längre, utan börjar kännas riktigt stor (stor i småbarnsmått). Han vill helst gå själv, så han fick promenera en hel del med oss i Fiskars – jag blir ibland förvånad över hur långt och länge han orkar gå. Han är jätteintresserad av allt runtomkring honom, och på pizzerian gick han och hälsade på folk vid ett annat bord och ställde sig och ville titta på när personalen bakade pizzorna. Det är verkligen full fart nu och har varit det den senaste tiden, och det är kul!
 
0 kommentarer

En dag på stan

 
Vi har haft fullt program både i dag och i går, och roliga dagar har det varit! Min mamma kom hit i går vid lunch, och strax därefter kom min syrra tillbaka och så for vi på utfärd resten av dagen – visar bilder i morgon. Min mamma åker hem i kväll, så vi ska ganska snart skjutsa henne till tåget, och min syrra åker tillbaka hem till sig imorgon kväll.
 
 
I dag har vi hängt på stan, gått i butiker, tittat på ett julpyntat Helsingfors och bland annat köpt choklad till lilla jul som vi firar i helgen (livsviktiga grejer ;) ). Innan vi tog bussen tillbaka åt vi hamburgare på Friends & Brgrs – Adde skulle gärna ha ätit samma som oss, men fick nöja sig med en banan och klementin.
 
Den här veckan ska jag julpynta här hemma och pyssla ett och annat eget, det ska bli kul! Sedan ska jag skriva på som vanligt, huvudet är fullt med idéer på det planet just nu så ser fram emot att få slå mig ner vid datorn och skriva ner allt.
 
Ha en riktigt fin kväll alla så hörs vi igen i morgon!
 
 
 
Glöm inte att klicka på hjärtat här nedan ifall du gillar inlägget! Tack! <3
Följ min Facebooksida HÄR!
 
2 kommentarer