Väike Rataskaevu 16

(Gott bröd på restaurang, jag älskar det! Det höjer poängen från min sida alla gånger. Både Rataskaevu 16 och Väike har otroligt gott, ugnsvarmt bröd och så smör till, och man får mer bröd när första brickan är slut också ... muuums!)
Vi hade en jättehärlig dag i Tallinn i går, och först kommer här ett inlägg om restaurangen Väike Rataskaevu 16, som är systerrestaurang (eller vad det heter?) till Rataskaevu 16 som är ett toppenställe! Väike ligger nära Rataskaevu 16, och i går hade Wiktor bokat det för en middag som fick avsluta Tallinnbesöket för den här gången. Perfekt avslut, sååå bra mat, service, stämning, allt!
Jag åt varm getost till förrätt och sedan sik till huvudrätt. Otroligt goda rätter båda två! Och så ett glas vitt på det – helt perfekt. Skulle ha kunnat sitta där hur länge som helst.
Adde gillade stället han också, så mycket att se på och så ett bord med äldre damer bakom oss som han kunde passa på att charma. Vårt älskade charmtroll! Servitörerna kom med leksaker åt honom också, en hund och en åsna som han fick sitta och titta på, leka med och bita på ... allt ska tuggas på! Så ett stor plus för stället var att det dessutom var barnvänligt: de hade bra barnstolar och så leksaker, och de frågade genast om vi ville ha barnmat åt Adde eller kritor och papper – på det svarade jag dock att han är aningen för liten ännu ;)
Så, om ni åker till Tallinn är ett restaurangtips verkligen Väike Rataskaevu 16 i gamla stan. Men boka bord en bra tid på förhand, det var mycket folk som kom dit medan vi satt och åt och som inte fick bord.
 
 
 
 
 
 
tallinn väike rataskaevu 16
3 kommentarer
JUNITJEJ

Vilket mysigt ställe!

Fröken

Vilka otroligt härliga bilder och maten (och brödet) ser supergod ut! :-) Var har du köpt mini-Conversen förresten? ;-)

Svar: Tack vad kul att du gillar dem! :) Conversen är en present så vet tyvärr inte var de är köpta.
Evelina Wilson

Josäfin Andersson

Åh vad mysigt! :D