Boktips för småttingar

Om det är något som jag älskar och alltid har älskat så är det böcker. Jag var en riktig boknörd redan från minimal ålder och det har fortsatt in i vuxen ålder, det finns ju så klart en orsak till att jag har blivit förlagsredaktör :)
Att läsa böcker är något som jag alltid har tänkt att jag vill göra tillsammans med mina egna barn också, så redan från det att Adde var ungefär en månad gammal satt jag och läste högt för honom ur tjockare barnböcker utan bilder – bara för att ha ett sätt att umgås på redan då. Det är inte heller lätt att veta vad man ska prata om med en bebis hela dagarna och då kändes högläsning som räddningen – bra för hans språkutveckling också. Så det här med att läsa böcker ihop har blivit vår grej, precis som jag hoppades redan innan han föddes.
Nu när han förstår mer och själv intresserar sig för böckerna är det så klart bilderböcker som gäller, och förutom boken om Bamse så är hans verkliga favoriter de här böckerna (och jag är själv väldigt förtjust i dem också): Vad händer?-serien.
Böckerna blev en klar favorit hos Adde redan från början, säkert tack vare de klara färgerna, bilderna med många intressanta detaljer och så klart för att det finns luckor överallt som man kan öppna. Dessutom så känns böckerna som faktaböcker för de minsta, med korta texter som samtidigt lär barnen något om t.ex. trädgård, bondgården och rymden. Har sett att det finns en om dinosaurier också, så den måste jag så klart köpa hem också. Wiktor undrar redan hur många böcker jag riktigt kommer att köpa åt Adde, haha, hans bokhylla börjar redan vara ganska så välfylld.
Har ni några barnböcker som ni gillar särskilt mycket och vill tipsa om? Sådana som ni läste nu eller när ni själva var små?
bamse barnböcker bilderböcker boktips boktips för barn boktips för bebisar vad händer?
3 kommentarer
Josse

Men så kul! :)

Linan

Härligt med böcker 😊 la märke till här för en tid sen att man också kan låna böcker för bebisar på bibban. Kanske inte så hygieniskt dock 😃

Mirre

Vilka bra böcker, skulle Bellis älska. Bellis tycker också om att läsa böcker