En upptäckarmorgon

Hej på er! Jag fick en migränattack i går kväll av den värre sorten och känner fortfarande "efterdyningarna" av den eller vad man ska kalla det, bakom pannbenet, så vi har haft en lugnare morgon än vanligt här. Förhoppningsvis bryter det inte ut igen, är så förvånad över att den gick om så snabbt, vanligtvis brukar migränen hålla i sig tre dagar för mig, så om jag klarar den här dagen utan någon migrän också så känns det nästan för bra för att vara sant.
Ett stort plus i dag är att en av mina klätterrosor har börjat blomma, (Climbing) Schneewittchen, och den är helt uuunderbar! Min Zéphirine Drouhin har också börjat blomma och den doftar dessutom ljuvligt, men jag lyckades inte få någon bra bild på den. Ska försöka igen senare. Av någon anledning blir färgen på den rosen märklig när jag fotar, det beror säkert på ljuset där ute just nu, så jag försöker som sagt senare igen.
Adde har som vanligt tillbringat morgonen med en upptäcktsfärd här hemma. Han underhåller sig otroligt bra för sig själv just nu, ännu bättre än tidigare, kanske för att här finns så mycket roligt att undersöka hela tiden. Eftersom jag själv vet att här inte finns något farligt som han kan få tag på så ger det mig bra möjlighet att ta jobba på med något – eller som i dag, ta det lugnt, vilket var särskilt bra efter migränattacken. Att dra ut grytunderläggen och pannlapparna är särskilt uppskattat just nu. Så fort han verkar ha lekt färdigt med dem lägger jag tillbaka dem i lådan, men ofta är han snabbt där igen och drar ut dem på nytt. Det är roligt att se hur så vardagliga saker kan vara så spännande i ett barns ögon.
I dag ska jag jobba vidare och sedan i kväll håller jag tummarna för att jag kan åka in till stan och joina min kompis Nicolinas möhippa och äta middag med gänget där (så länge huvudet håller sig i skick ska det gå bra).
Ha en riktigt fin onsdag alla!
mammaledig rosor trädgård
0 kommentarer