Snö i massor

 
I dag har vi snökaos här. Det har snöat hela natten och fortsätter fortfarande. Jag och Adde gick ut på terrassen en stund, den är täckt av ett tjockt lager snö, och när det visade sig vara blötsnö blev jag glad. Helt perfekt konsistens för att bygga saker av! Ännu en gång konstaterade jag för mig själv hur mycket bättre det är att bo här, särskilt med Adde, än i vår tidigare lilla lägenhet mitt inne i Helsingfors. Där fanns ingen gård att gå ut och leka på, bara en gata och trottoar rakt nedanför fönstret.
 
 
Så jag gjorde en typ av koja till Adde. Jag har många minnen från barndomen som har med snöbygge att göra: det tidigaste är från när jag var två år (måste ha närmat mig tre år), och pappa byggde en rutschkana av snö ute på gården där vi bodde. Jag tyckte den var helt jättelik! Sedan har jag många minnen av hur jag med mina syskon brukade bygga kojor på vintrarna, större och mindre – vissa mer komplicerade än andra. Den här blev av det väldigt enkla slaget, men kul var det ändå. Jag tyckte det var mer kul än Adde som mest var intresserad av att stå och titta på grävmaskinen som står parkerad framför oss och på plogbilarna som körde förbi med jämna mellanrum.
 
Har ni också snö där ni bor nu?
5 kommentarer

Dejtsöndag

 
Hej på er! Den senaste veckan har jag sett till att fixa undan de uppdrag jag haft, och genomgången av kommande uppdrag, så helgen blev lugn. Eller lite av semester i programväg, för vi gjorde bara en massa kul. I lördags for vi till Borgå – lägger upp bilder från det i morgon – och i går hade jag och Wiktor några timmar på tumis medan Adde var hos sin farmor.
 
Den här gången lyckades jag lägga undan det dåliga samvetet över att "pracka" vårt barn på någon annan. I stället tänkte jag det som att det är viktigt att ta sig möjligheten att träffas på egen hand ibland, för om man inte prioriterar förhållandet också så tror jag hela familjen blir lidande i det långa loppet. Om vi som föräldrar mår bra ihop, mår hela vår familj bra.
 
 
Vi började med bio, och hade bokat plats i loungesalen där det bara finns ca 30 platser. Man sitter i rejäla fåtöljer som går att fälla ner, som har fotstöd och kudde och rejäla bord för snacks och dricka. Sedan finns det filtar, och salen är mysig på ett helt annat sätt än en vanlig biosal. Vi såg Mordet på Orientexpressen, och jag tyckte filmen var bra till en början, men slutet förstörde allt. Tyvärr, måste jag säga som ett stort fan av Agatha Christies böcker. Just för att jag älskar hennes böcker har jag undvikit att alls kolla på filmatiseringar av dem, men den här gången tänkte jag att det kanske kunde vara värt ett försök ...
 
 
Efter bion åt vi en sen lunch på en kinesisk restaurang, och det var riktigt gott. Vi åt vegetarisk dim sum till förrätt och sedan åt jag tofu med grönsaker till huvudrätt medan Wiktor åt en kötträtt som han också tyckte var väldigt god. 
 
I dag är det ny vecka igen och jag kommer att fokusera vidare på att skriva här hemma så mycket jag kan och så har vi en del roligt program inbokat under veckan. Jag kommer att ladda upp bilder de kommande dagarna från ett par grejer från den senaste veckan – bland annat lördagens besök i Borgå.
 
Ha en riktigt fin start på veckan så hörs vi snart igen!
0 kommentarer